Veilige gegevensopslag gekoppeld aan energiebesparing

Er zijn steeds meer datacentra nodig om computersystemen onder te brengen en dit leidt tot een steeds stijgend energieverbruik. Er zijn echter oplossingen beschikbaar om het verbruik laag te houden. Een eigenaar van een datacenter liet uiterst efficiënte koelers, op basis van Danfoss technologie, installeren en bespaart nu jaarlijks 33% energie.

— vrijdag 21 november 2014 Op Danfoss

Een groot deel van het energiegebruik in een datacenter wordt besteed aan het afvoeren van warmte, om de gegevens veilig opgeslagen te houden bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Een bedrijf in het VK dat gespecialiseerd is in klimaatoplossingen, heeft bij een schaalbaar datacenter koelers geïnstalleerd die gebruikmaken van Danfoss frequentieregelaars. Dit heeft geresulteerd in een uitstekende PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van 1,21 voor het datacenter.

Een recent onderzoek wees uit dat de gemiddelde waarde bij ruim 500 datacenters 1,8 bedroeg. Het lage energieverbruik betekent dat de eigenaar op jaarbasis 33% energie en 1,5 miljoen euro bespaart.

De installatie in het datacenter bestaat uit 12 uiterst efficiënte koelers, die elk zijn uitgerust met meerdere toerengeregelde ventilatoren en compressoren, om het energieverbruik te minimaliseren en een snelle en nauwkeurige temperatuurregeling te waarborgen.
  
Om veiligheidsredenen kunnen we de naam en locatie van het datacenter niet noemen, aangezien de informatie die door de servers wordt beheerd, vaak zeer gevoelig is.

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek