Robuust en efficiënt in veeleisende omgevingen

Gremo, een Zweedse fabrikant van bosbouwmachines, was bereid om nieuwe hydraulische technologie van Danfoss te testen op zijn uitsleper, die wordt gebruikt om hout uit het bos te verzamelen, te laden en te lossen. Een jaar later is de productiviteit gestegen en het brandstofverbruik gedaald.

— maandag 30 maart 2015 Op Danfoss

Terwijl de Gremo 1050 uitsleper zich een weg baant door het Zweedse bos, kunnen operators op de bosbouwmachine nu genieten van een soepelere, nauwkeurigere kraanbesturing, een bijna trillingsvrije cabine en een betrouwbaardere werking.

Na één jaar testen met een nieuwe oplossing met een hydraulische afsluiter van Danfoss, de PVX proportionele afsluiter, is de conclusie van de Zweedse machinebouwer duidelijk: de productiviteit is gestegen en het brandstofverbruik is gedaald.

De afsluiter regelt de diverse bewegingen van de kraan via hydraulisch debiet en druk. De afsluiter, voorzien van gepatenteerde geïntegreerde sensoren en softwaretechnologie, biedt uitstekende precisie, een snelle responstijd en onmiddellijk aanpasbare instellingen.

Naast de praktijktest van 6.000 uur in de Zweedse bossen heeft Danfoss ook een reeks vergelijkende onderzoeken uitgevoerd. Ervaren machine-operators hebben testen uitgevoerd op uitslepers, die eerst waren uitgerust met een conventionele afsluiter. Die werd vervolgens vervangen door een PVX afsluiter. Uit de testen bleek dat een operator in staat is om 16 procent meer hout op de aanhangwagen te verzamelen, te laden en te lossen bij een brandstofverbruik dat 25 procent lager ligt.

Bij het beheren van de 28 miljoen hectare bos die Zweden rijk is, zijn dergelijke eigenschappen alleen nuttig als de machines ook robuust zijn. De uitslepers moeten ook bestand zijn tegen de uitdagingen van hun veeleisende werkomgeving. Een operator die alleen werkt in het bos, moet erop kunnen vertrouwen dat de machine de klus klaart en ook de weg naar huis kan afleggen, ook bij een technische storing. Om de robuustheid van de nieuwe hydraulische oplossing te waarborgen, is de afsluiter blootgesteld aan alle denkbare extreme werkomstandigheden, met positieve feedback van de machinebedieners.

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek